tirsdag 29. september 2009

StreetArt - "in the streets"

Det er mye å si om den spennende kunstformen StreetArt, men her er kun sentrale fakta og litt bilder for å skape forståelse av hva det dreier seg om.

StreetArt er en ikke-kommersiell uttrykksform som vanligvis utføres ulovlig og godt integrert i byrommet. Dette er en variabel uttrykksform som består av for eksempel plakater, grafitti, klistremerker, veggmalerier og sjablonger. De fleste utøvere er anonyme, og enkelt kjente psevdonymer blir gjerne sammenliknet med dem. Eksempler på slike kjente psevdonymer er "Banksy" (britisk), "Swoon" (fra New York), "108" (italiens) og ikke minst "Dolk" (norske).

Bildet nedenfor er hentet fra en StreetAtt-utstilling i Lofoten og er laget av "Dolk". Det var også flere kunstnere som var med på utstillingen, for eksempel "Pøbel". Utstillingen var malt på mange gamle, ubrukelige trehus i ødemarka og den ble kalt "StreetArt i ingenmannsland". Utstillingen ble en hit!


Personlig er jeg utrolig inspirert og fascinert av StreetArt. Var på en utstilling i Stavanger for noen dager siden. "NUART Festival 2009" het den. Den er laget ulike StreetArt-kunstnere. Nedenfor er tre av bildene jeg tok når jeg besøkte utstillingen:

Et estetisk verk, der kreativitet blomstrer. Det var en opplevelse å komme inn i rommet og se en stor vegg med dette flotte motivet på. Likte de neonrosa blomstene som var limt på - gav et feminint uttrykk!

"Time Lapse" er laget av Logan Hicks. Her er det mange kontaster.

Min favoritt! "Mona Lisa" er laget av Nick Walker. Bildet er humoristisk og oppsiktsvekkende!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar