mandag 8. mars 2010

Vinter i Paris!













I vinterferien var jeg en tur i Paris, sammen med to venninner av meg - Amalie og Elise! Vi hadde det helt fantastisk! Paris er en utrolig levende, estetisk og ikke minst vakker by. Vi fikk se masse fin arkitektur, kunst og kultur. I tillegg nøt livet og drømte oss bort i den franske atmosfæren. Her på bloggen i Visuell kultur og samfunn, har jeg lagt ut noen bilder fra turen som gjenspeiler litt, bare litt, av det Paris har å by på. (På det første bildet står jeg i Musee du Louvre, tidlige slottet til Ludvig 14. som er omgjort til et fantastisk galleri med hele 30 000 kunstverk. Her finner vi blant annet berømte "Mona Lisa" av daVinci)

Vi såg også dette berømte maleriet som vi har lært masse om - "Liberty Leading the People" av Eguene Delacroix fra 1830. Veldig kjekt å få se bildet i virkeligheten!














Her er den vakre kirken som ligger på toppen av Montmartre, nord i Paris. Den ble bygget til minne om soldatene i krigen.


















Dette bildet liker jeg. Det er også fra Montmartre. Her sitter kunstnerne ute å maler i sola. Mange blir også tegnet og malt. Veldig koselig sted.







Vi var også en tur i Notre Dame, en gotisk katedral som ble bygget omtrent på midten av 1100-tallet. Bildet er av det høyre sideskipet inni kirken. Hele katedralen er utsmykket med relieffer, skulpturer, utskjæringer, rosevinduer, glassmalerier, buer, søyler osv. - Fantastisk!


















Denne skulpturen er fra Triumfbuen. Men slike vakre skulpturer finner en over alt. Typisk fra borokken (umder Napoleons styre).


















Og sist men ikke minst - Eiffeltårnet! Det var en opplevelse for livet å besøke denne 300 meter lange jernkonstruksjonen.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar